De vijf grootste vliegvelden in Mexico

Inhoudsopgave

De vijf grootste vliegvelden in Mexico

In Mexico kun je jezelf op verschillende manieren verplaatsen. Je kunt kiezen voor de bus, taxi of een eigen auto huren. Ook is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te nemen. Op bepaalde momenten kan dit namelijk makkelijker en voordeliger zijn.

De verschillende vliegvelden

Voor lange afstanden kan een binnenlandse vlucht een goede optie zijn in Mexico. Houd er echter rekening mee dat je niet vanaf alle grote vliegvelden naar alle kleine vliegvelden kunt vliegen. Het kan dus zijn dat je je route vanaf het vliegveld moet vervolgen met de bus of auto.

De vijf grootste vliegvelden in Mexico zijn: Mexico-city Airport, Cancún Airport, Guadalajara Airport, Monterrey Airport en Tijuana Airport. Alle vliegvelden liggen bij grote Mexicaanse steden. Als je tijd over hebt, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen in deze steden!

Mexico-city Airport

Zoals elke hoofdstad heeft ook Mexico-Stad een vliegveld. Dit vliegveld ligt in het oosten van de stad, dichtbij het stadscentrum. Het vliegveld bestaat uit twee terminals, die echter enkele kilometers van elkaar verwijderd zijn.

Cancún Airport

Als je naar het schiereiland Yucatán vliegt, kom je waarschijnlijk aan op het vliegveld in Cancún. Dit is het op één na grootste vliegveld in Mexico. Jaarlijks vliegen vele toeristen naar dit vliegveld.

Guadalajara Airport

Het vliegveld in Guadalajara bevindt zich in het zuiden van de stad. Het vliegveld is vernoemd naar Miguel Hidalgo y Costilla, een Mexicaanse priester.

Monterrey Airport

Het vliegveld in Monterrey ligt op ongeveer 28 kilometer rijden van het centrum. Probeer de spits te vermijden, aangezien het daardoor soms wel 30 minuten langer kan duren om het centrum te bereiken.

Tijuana Airport

Het vliegveld in Tijuana ligt ongeveer 40 kilometer van het vliegveld in San Diego, Verenigde Staten. Het is zelfs mogelijk om vanuit de Verenigde Staten naar het vliegveld te lopen via een loopbrug.

Benieuwd naar meer weetjes over Mexico? Neem dan een kijkje in de shop!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen