Alles wat je moet weten over Rosario in Argentinië

Inhoudsopgave

Alles wat je moet weten over Rosario in Argentinië

Rosario is een stad die mijn hart heeft veroverd. Tijdens mijn bezoek ontdekte ik niet alleen de cultuur van deze stad, maar ook de passie voor voetbal en het bruisende nachtleven. Hieronder deel ik mijn ervaringen en tips over alles wat je niet mag missen in Rosario.

De bezienswaardigheden die je niet mag missen

Rosario heeft tal van bezienswaardigheden die je absoluut niet mag overslaan. Onderstaand heb ik de bezienswaardigheden benoemd die mij het meeste zijn bijgebleven en die het meeste indruk op mij maakten!  

Monumento a la Bandera

Een van de meest iconische plekken is het Monumento a la Bandera, een indrukwekkend monument ter ere van de Argentijnse vlag. Het is een imposant bouwwerk dat je zowel overdag als ’s avonds kunt bezoeken voor een prachtig uitzicht over de stad en de Paraná-rivier.

Parque de la Independencia

Een andere must-see is het Parque de la Independencia. Dit enorme park biedt niet alleen groene ruimtes om te ontspannen, maar bestaat ook uit diverse musea en een schitterende rozentuin. Ik bracht hier een middag door, wandelend langs de prachtige bloemen en genoot van de rustgevende sfeer. Ook heb je hier verschillende terrasjes, waar je heerlijk kunt genieten van de zon!  


Museo de Arte Contemporáneo de Rosario

Voor kunstliefhebbers is het Museo de Arte Contemporáneo de Rosario een aanrader. Het museum heeft een uitgebreide collectie moderne kunst en organiseert regelmatig tentoonstellingen van zowel lokale als internationale kunstenaars.

– Benieuwd naar meer informatie over het kunstmuseum in Rosario? Bekijk de Instagram van Museo de Arte Contemporáneo de Rosario 

De wijk pichincha in Rosario 

Daarnaast mag je de stadswijk Pichincha niet missen. Ooit een beruchte rosse buurt, is deze wijk nu een hippe en levendige buurt vol met boetiekjes, galerijen, en gezellige cafés. De kleurrijke straten en historische gebouwen geven Pichincha een unieke charme die je nergens anders vindt.


De geboorte van de voetbalster Messi en zijn jeugd in Rosario

Als je aan Rosario denkt, denk je natuurlijk ook aan Lionel Messi. Deze wereldberoemde voetballer werd hier geboren en groeide op in een bescheiden huis in de wijk La Bajada. Het is een bijzondere ervaring om het huis te bezoeken waar Messi zijn eerste jaren doorbracht en te zien waar zijn ongelooflijke voetbalcarrière begon.

In de buurt van zijn ouderlijk huis staat een groot aantal muurschilderingen en graffiti ter ere van Messi. Het is echt een fantastische voor voetbalfans om deze plek te bezoeken en te bewonderen waar de legende begon. Voor mij persoonlijk was het een bijzonder moment om op dezelfde grond te staan waar een van de grootste voetballers aller tijden zijn eerste stappen zette.

de voetbalclubs in Rosario

Rosario ademt voetbal, en dat zie je vooral terug bij de lokale voetbalclubs. Onderstaand staan de twee grootste clubs uit Rosario, ik ben zelf bij CA Newell’s Old Boys geweest, een kleine club met een typisch Argentijns voetbalstadion. 

Newell’s Old Boys

Een van de bekendste clubs is CA Newell’s Old Boys (NOB), waar Messi in de jeugdopleiding voetbalde en Diego Maradona heeft gespeeld. Het stadion van Newell’s Old Boys, Estadio Marcelo Bielsa, is een heilige graal voor voetbalfans. Ik bezocht het stadion en het was heel indrukwekkend! 

– Het stadion bezoeken was gratis, dus als je graag foto’s wilt maken van de binnenkant van het stadion, twijfel niet! 


Rosario Central

Naast Newell’s Old Boys is er ook Rosario Central, een andere grote club in de stad. De rivaliteit tussen de twee clubs is intens en wedstrijden tussen deze twee teams, bekend als de “Clásico Rosarino,” zijn altijd spectaculair. Het bijwonen van zo’n wedstrijd is een ervaring die je niet snel zult vergeten, mij is dit helaas niet gelukt. 

Het uitgaansleven en de baretjes in Rosario

Rosario heeft een bruisend uitgaansleven dat voor ieder wat wils biedt. Na zonsondergang verandert de stad in een levendige plek vol bars, clubs en restaurants.

De wijk Pichincha

Een van mijn favoriete plekken om een avond door te brengen was in de wijk Pichincha, waar je een breed scala aan bars en eettentjes vindt. Van hippe cocktailbars tot traditionele Argentijnse parrillas, er is altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Boulevard langs de Paraná-rivier

Een andere populaire uitgaansplek is de boulevard langs de Paraná-rivier. Hier vind je een aantal openluchtbars en restaurants waar je kunt genieten van een drankje met uitzicht op het water. Het is de perfecte plek om de avond door te brengen en te genieten van de koele bries van de rivier. Maar mijn persoonlijke favoriet was wel de wijk Pichincha! 

Hoeveel bewoners wonen er in Rosario?

Rosario is een grote stad met een dynamische bevolking. Volgens de laatste gegevens wonen er ongeveer 1,3 miljoen mensen in Rosario. Deze diverse en levendige bevolking draagt bij aan de unieke cultuur en sfeer van de stad. Tijdens mijn verblijf ontmoette ik veel vriendelijke en gastvrije inwoners die me meer vertelden over het dagelijkse leven en de tradities van Rosario.

Twijfel niet en bezoek de stad Rosario! Een paar dagen is al genoeg om de stad te ontdekken. Wil je meer informatie? Neem dan een kijkje in de shop.

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen