Waar een auto huren in Mexico?

Inhoudsopgave

Waar een auto huren in Mexico?

Mexico is een prachtig land om te verkennen met de auto, maar voordat je een auto huurt, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten. In deze blog bespreken we waar je goedkoop en betrouwbaar een auto kunt huren, of je zelf kunt rijden in Mexico, hoeveel een liter benzine kost, en welk rijbewijs je nodig hebt.

Goedkoop en vertrouwd een auto huren in Mexico

Veel mensen vragen zich af waar ze goedkoop en betrouwbaar een auto kunnen huren in Mexico. Dit kan een lastige keuze zijn, vooral als je voor het eerst naar dit prachtige land reist. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik enkele tips delen die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Vliegen naar Cancun airport

Als je het schiereiland Yucatán wilt bezoeken, is het een goed idee om naar Cancun te vliegen. Cancun is een populaire toeristische bestemming met veel autoverhuurbedrijven, waardoor het een uitstekend startpunt is voor je reis. Wanneer je aankomt op Cancun airport, zul je direct verschillende autoverhuurbedrijven tegenkomen.


Het Mexicaanse autoverhuurbedrijf

De meeste mensen zijn geneigd om bij een commercieel autoverhuurbedrijf te huren, omdat dit vertrouwd aanvoelt en makkelijk te regelen is. Echter, er is een goedkopere en betrouwbare optie: het Mexicaanse bedrijf “Yes, rent a car”. Dit autoverhuurbedrijf ligt ongeveer zeven kilometer van het vliegveld in Cancun vandaan en biedt een uitstekende service tegen een lagere prijs dan de grote commerciële bedrijven.

  • Service: Het personeel is zeer behulpzaam en er zijn geen verborgen kosten.
  • Communicatie: Het personeel spreekt goed Engels.
  • Ophaalservice: Er is een ophaalservice, wat ideaal is als je niet direct een auto wilt huren op de dag van aankomst. Dit kun je gemakkelijk regelen via de website of een WhatsApp-bericht.
  • Kosten: De prijzen zijn aanzienlijk lager dan bij de bedrijven direct bij het vliegveld.


Tips voor het huren van een auto in Mexico

Controleer de verzekering

Bij het huren van een auto is het belangrijk om te controleren welke verzekeringen zijn inbegrepen en welke niet. Zorg ervoor dat je een volledige dekking hebt, inclusief aansprakelijkheidsverzekering, om problemen bij ongelukken te voorkomen.

Reserveer vooraf

Het is altijd aan te raden om je huurauto van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Dit garandeert niet alleen dat er een auto beschikbaar is, maar kan ook helpen om kosten te besparen.

Lees de kleine lettertjes

Lees altijd de huurovereenkomst zorgvuldig door en zorg ervoor dat je op de hoogte bent van alle voorwaarden, inclusief brandstofbeleid en eventuele extra kosten.

Kan je in Mexico zelf een auto rijden?

Je kunt in Mexico zelf een auto rijden, mits je beschikt over een geldig rijbewijs uit eigen land. Veel toeristen kiezen ervoor om een auto te huren om zo de vrijheid te hebben om het land in hun eigen tempo te verkennen. Het wegennet in Mexico is over het algemeen goed onderhouden, vooral in toeristische gebieden zoals Yucatán en Baja California. Echter, het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de lokale verkeersregels en veiligheidsmaatregelen.

Verkeersregels in Mexico

  • Verkeersborden: Let goed op de verkeersborden, die kunnen verschillen van wat je gewend bent in je eigen land.
  • Snelheidslimieten: Deze variëren per gebied en zijn duidelijk aangegeven. Houd je altijd aan de snelheidslimieten om boetes te voorkomen.
  • Politiecontroles: Wees voorbereid op politiecontroles en zorg ervoor dat je altijd je rijbewijs, huurcontract en verzekeringsdocumenten bij de hand hebt.

Hoeveel kost een liter benzine in Mexico?

De benzineprijzen in Mexico variëren, maar gemiddeld kost een liter benzine rond de 22 Mexicaanse pesos, wat ongeveer overeenkomt met €1. Voor actuele prijzen is het raadzaam om lokale informatie op te zoeken, aangezien de prijzen kunnen fluctueren afhankelijk van de regio en economische omstandigheden.

Tankstations

Tankstations zijn ruim beschikbaar in Mexico, vooral langs snelwegen en in stedelijke gebieden. Pemex is het grootste nationale oliebedrijf en beheert veel van de tankstations, maar er zijn ook andere merken beschikbaar. Zorg ervoor dat je altijd contant geld bij de hand hebt, omdat niet alle tankstations kaartbetalingen accepteren.

Klaar om op pad te gaan!

Het huren van een auto in Mexico kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen en meer te zien dan alleen de toeristische hotspots. Door te kiezen voor een betrouwbaar en betaalbaar verhuurbedrijf zoals “Yes, rent a car” en door goed voorbereid op pad te gaan, kun je zorgeloos genieten van je reis. Met een geldig rijbewijs en kennis van de lokale verkeersregels ben je klaar om de Mexicaanse wegen te trotseren.

Benieuwd naar meer mooie steden in Mexico, zoals Mérida, Valladolid, Bacalar of het eiland Isla Holbox? Neem dan een kijkje in de shop!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen