Bakoe

Een moderne skyline, oude binnenstad en cultureel centrum

 

Combineert moderne architecturale

Bakoe, de bruisende hoofdstad van Azerbeidzjan, is een stad doordrenkt met geschiedenis en innovatie. Haar ontstaan gaat eeuwen terug, en volgens de overlevering was het een legendarische held genaamd Balakh die Bakoe oprichtte. Volgens de legende versloeg Balakh een paar draken die het gebied terroriseerden, en als eerbetoon aan zijn moed besloot hij op die plek een stad te stichten.

Bakoe ligt aan de oevers van de Kaspische Zee en heeft zich door de geschiedenis heen ontwikkeld tot een belangrijk handelscentrum, mede dankzij de strategische ligging aan de oude Zijderoute. In de 19e eeuw speelde de ontdekking van oliebronnen in de regio een cruciale rol in de transformatie van Bakoe tot een belangrijk centrum van de olie-industrie, waardoor het bekendheid kreeg als de “Stad van de Winden.”

Tegenwoordig is Bakoe een moderne metropool die trots haar rijke geschiedenis omarmt. Het combineert historische bezienswaardigheden, zoals de oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, met indrukwekkende moderne architectuur en een bloeiende economie. Bakoe is een stad van contrasten waar het verleden en de toekomst samenkomen in een boeiende mix van culturele erfgoed en hedendaagse dynamiek.

 

 

Alles over het moderne Bakoe

Verlies jezelf in de betoverende mix van oud en nieuw in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Onze blogs onthullen de verborgen schatten van deze levendige stad, van eeuwenoude monumenten tot trendy hotspots. Laat je meevoeren op een reis vol ontdekking en verwondering. Ontdek Bakoe met ons en laat je inspireren door de magie van het Oosten!

Wat klanten over ons zeggen

mees winter
mees winter
2023-10-13
Vrienden en ik hebben een trip naar Mexico geboekt. Omdat het een nieuwe cultuur en land voor ons was wilde wij meer weten over Cancun en hebben wij dit Ebook aangeschaft. Je krijgt gelijk mooi en breed beeld over Cancun en Isla Holbox. Het boek is leuk opgezet en overzichtelijk waardoor het prettig leest. Wanneer je vooraf of tijdens de reis meer over Cancun of Isla Holbox wilt weten is het Ebook zeker aan te raden!
Robbin Blonk
Robbin Blonk
2023-10-12
De Ebooks bevatten veel informatie en zijn een perfecte voorbereiding op een reis!
Guus v. A.
Guus v. A.
2023-10-11
erg uitgebreide informatie die heel makkelijk te vinden is in een duidelijke opzet. leuk zijn de eigen + andere persoonlijke ervaringen.

Benieuwd naar nog meer Azerbeidzjan?

Gelegen tussen Europa en Azie

In Azerbeidzjan, waar de kustlijn van de Kaspische Zee glinstert in de zon, rijzen de olievelden.

Winkelwagen