Azerbeidzjan

Gelegen op het kruispunt van Oost-Europa en West-Azië, is een land dat bekend staat om zijn rijke cultuur, historische erfgoed en olie-industrie

Hoofdstad

Bakoe

Valuta 

Azerbeidzjaanse manat

Taal 

Azerbeidzjaans

Volkslied 

Azərbaycan himni

Waar het oosten en het westen samenkomen

In de majestueuze Zuidelijke Kaukasus onthult Azerbeidzjan zijn diepgewortelde oorsprong, doordrenkt van een rijke geschiedenis die mythische verhalen met historische feiten vermengt. Legenden verhalen over de heroïsche Javanshir, die volgens de overlevering de geboorte van Azerbeidzjan markeerde door de troon te bestijgen en het koninkrijk te stichten. Over de eeuwen heen werd dit land een cruciaal knooppunt van handel, waarlangs de Grote Zijderoute grenzen verbond en culturen samenvloeiden.

Eeuwen van interactie brachten inheemse tradities samen met Perzische, Turkse en Russische invloeden, die hun onuitwisbare sporen achterlieten op taal, kunst en gebruiken. In 1991 verwierf Azerbeidzjan onafhankelijkheid met het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Het moderne Azerbeidzjan omarmt vol trots zijn rijke erfgoed en culturele diversiteit, terwijl het tegelijkertijd vooruitgang en innovatie nastreeft. Dit land fungeert als een levende brug tussen zijn glorieuze verleden en een stralende, veelbelovende toekomst.

 
 
  
 

Alles over Azerbeidzjan

Stap binnen in de betoverende wereld van Azerbeidzjan! Van de bruisende straten van Bakoe tot de adembenemende landschappen van de Kaukasus, dit fascinerende land biedt een schat aan ontdekkingen. Onze blogs nemen je mee op een reis door de rijke geschiedenis, diverse cultuur en adembenemende natuur van Azerbeidzjan. Benieuwd naar de verborgen juweeltjes en lokale levensstijl? Lees verder en laat je inspireren door de charme van Azerbeidzjan!

Wat klanten over ons zeggen

mees winter
mees winter
2023-10-13
Vrienden en ik hebben een trip naar Mexico geboekt. Omdat het een nieuwe cultuur en land voor ons was wilde wij meer weten over Cancun en hebben wij dit Ebook aangeschaft. Je krijgt gelijk mooi en breed beeld over Cancun en Isla Holbox. Het boek is leuk opgezet en overzichtelijk waardoor het prettig leest. Wanneer je vooraf of tijdens de reis meer over Cancun of Isla Holbox wilt weten is het Ebook zeker aan te raden!
Robbin Blonk
Robbin Blonk
2023-10-12
De Ebooks bevatten veel informatie en zijn een perfecte voorbereiding op een reis!
Guus v. A.
Guus v. A.
2023-10-11
erg uitgebreide informatie die heel makkelijk te vinden is in een duidelijke opzet. leuk zijn de eigen + andere persoonlijke ervaringen.

Handige reisartikelen

Ontdek meer over Azerbeidzjan!

Bakoe de bruisende hoofdstad van Azerbeidzjan

Azerbeidzjan's dynamische hoofdstad, combineert eeuwenoude charme met moderne flair, langs de Kaspische kustlijn

Winkelwagen