Dit moet je weten voordat je Chichen Itza bezoekt!

Inhoudsopgave

Dit moet je weten voordat je Chichen Itza bezoekt!

Chichen Itza is een van de meest iconische archeologische vindplaatsen in Mexico en een bezoek aan deze oude Maya-stad is een must voor elke reiziger. Als een van de zeven wereldwonderen trekt Chichen Itza jaarlijks miljoenen bezoekers. In deze blog geven we je alles wat je moet weten voordat je Chichen Itza bezoekt, inclusief handige tips en belangrijke informatie over de bereikbaarheid en kosten.

Drie tips tijdens het bezoeken van Chichen Itza

1. Vermijd de drukte door ’s ochtends vroeg Chichen Itza te bezoeken

Chichen Itza trekt dagelijks duizenden toeristen, wat het behoorlijk druk kan maken, vooral tijdens het hoogseizoen. Om de drukte te vermijden, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk in de ochtend te arriveren. De poorten gaan om 8 uur ’s ochtends open, en als je er dan al bent, kun je in relatieve rust de ruïnes verkennen voordat de grote toeristenstromen arriveren.

2. Neem genoeg cash mee

Hoewel je op veel plekken in Mexico met een creditcard kunt betalen, is dit bij Chichen Itza niet altijd het geval. Een deel van de entree moet namelijk contant betaald worden. Zorg ervoor dat je voldoende Mexicaanse pesos bij je hebt om verrassingen te voorkomen. Daarnaast is het handig om wat extra contant geld mee te nemen voor eventuele souvenirs, eten en drinken.

3. Maak er een dagtour van

Chichen Itza is niet alleen indrukwekkend vanwege de ruïnes, maar ook vanwege de omliggende bezienswaardigheden. Veel taxichauffeurs bieden aan om de hele dag op je te wachten voor een klein bedrag, zodat je in je eigen tempo kunt verkennen.


Hoe bereik je Chichen Itza?

Het fenomeen Chichen Itza kan je op verschillende manieren bereiken. Je kan met je gehuurde auto gemakkelijk naar Chichen Itza toerijden, en ook gemakkelijk parkeren! Ook is er de optie om met een taxi en bus naar Chichen Itza toe te reizen. De wegen richting het wereldwonder zijn goed, op meerdere plekken staat zelfs duidelijk aangegeven op borden welke kant Chichen Itza op is. Chichen Itza ligt vlak bij de steden Merida en Valladolid, bezoek dit wereldwonder in Mexico dus als je verblijft in een van deze steden.

met de auto

Het huren van een auto is een uitstekende manier om Chichen Itza te bereiken. De wegen zijn goed onderhouden en er zijn voldoende parkeermogelijkheden bij de site. Dit geeft je ook de flexibiliteit om andere nabijgelegen bezienswaardigheden te bezoeken zonder afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer.

met de bus

Er zijn verschillende busmaatschappijen die dagelijkse routes naar Chichen Itza aanbieden vanuit steden zoals Merida en Cancun. Dit is een betaalbare optie en bussen zijn meestal comfortabel en voorzien van airconditioning. Het enige nadeel is dat je gebonden bent aan de dienstregeling van de bus.

met de taxi

Als je liever niet zelf rijdt, kun je ook een taxi nemen. Dit is een duurdere optie, maar biedt wel het gemak van deur-tot-deur service. Zoals eerder vermeld, zijn er veel betrouwbare taxichauffeurs die je voor een vast bedrag de hele dag rondrijden en wachten terwijl je de ruïnes verkent.

Hoe duur is het wereldwonder?

De entree van het wereldwonder in Mexico is vrij prijzig, namelijk rond de € 25,00 per persoon (anno 2022). Wel is het de € 25,00 dubbel en dwars waard! De Maya tempels zijn indrukwekkend en uniek, het is natuurlijk niet voor niets één van de wereldwonderen!

Hoewel de entreeprijs aan de hoge kant is, krijg je er veel voor terug. Naast de beroemde Piramide van Kukulcán zijn er tal van andere ruïnes te verkennen, zoals de Grote Balspelbaan, de Tempel van de Krijgers en de Cenote Sagrado. Elk van deze plekken biedt een fascinerend inzicht in de oude Maya-beschaving en hun architectonische vaardigheden.

Deze ervaring mag je niet missen!

Een bezoek aan Chichen Itza is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen tijdens je reis door Mexico. Met de juiste voorbereiding en onze handige tips kun je optimaal genieten van deze indrukwekkende plek vol geschiedenis en mysterie.

Benieuwd naar meer Mexico? Neem dan een kijkje in de shop!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen