3 tips om La Boca in Buenos Aires te ontdekken!

Inhoudsopgave

3 tips om La Boca in Buenos Aires te ontdekken!

​​De wijk La Boca in Buenos Aires, staat bekend om zijn kleurrijke huizen, rijke geschiedenis en bruisende cultuur. Tijdens mijn bezoek aan deze wijk werd ik volledig verrast door de sfeer en de bezienswaardigheden in de wijk. In deze blog deel ik mijn persoonlijke ervaringen en de drie beste tips om La Boca te verkennen. Hier zijn mijn aanbevelingen voor een onvergetelijk bezoek aan de indrukwekkende wijk ‘’La Boca’’.

Tip 1: Verken de kleurrijke straatjes van Caminito

Een van de eerste dingen die je moet doen in La Boca is een wandeling maken door Caminito, de beroemde straat die bekend staat om zijn felgekleurde gebouwen en levendige sfeer. De smalle straatjes zijn een waar kunstwerk op zich, met huizen geschilderd in felle tinten van blauw, geel, rood en groen. 

Proef de lokale keuken

Terwijl je door Caminito wandelt, ruik je overal de geur van gegrild vlees. Probeer zeker een traditionele ‘asado’ bij een van de vele restaurants. De grote stukken vlees, perfect gegrild, zijn een culinaire ervaring die je niet mag missen in Argentinie

Geniet van de straatartiesten

La Boca staat bekend om zijn tango dansers en muzikanten die op straat optreden. Neem de tijd om van deze optredens te genieten en misschien zelfs een dansje te wagen.

Let op: Als je een foto maakt met een tango danser, vragen de Argentijnen vaak om geld!

Bezoek de kunstgalerijen

In Caminito vind je tal van kleine galerijen en winkels waar je lokale kunst en ambachten kunt kopen. Dit is een geweldige manier om een uniek souvenir mee naar huis te nemen.

Tip 2: Ontdek de gastvrijheid 

Wat mijn bezoek aan La Boca echt bijzonder maakte, was de warmte en gastvrijheid van de mensen. De bewoners van deze wijk zijn trots op hun cultuur en delen deze graag met bezoekers. Maak zeker gebruik van de gelegenheid om met de locals te praten en meer te leren over hun leven en tradities.

Doe mee aan een tour

Er zijn verschillende tours beschikbaar waarbij je door de wijk La Boca fietst. Deze tours bieden niet alleen inzicht in de cultuur van de wijk, maar geven je ook de kans om verborgen juweeltjes te ontdekken die je anders misschien zou missen en om in contact te komen met de lokale bewoners.

Aanrader vanuit mij voor een fietstour: Ontdek Buenos Aires

Bezoek een lokale markt

La Boca heeft diverse markten waar je alles kunt vinden, van verse producten tot handgemaakte goederen. Dit is een perfecte plek om wat lekkers te proeven, ook proef je hier de gastvrijheid van de loco’s!

Tip 3: Bezoek het legendarische stadion van Boca Juniors

Geen bezoek aan La Boca is compleet zonder een trip naar La Bombonera, het stadion van Boca Juniors. Als voetballiefhebber was dit een absoluut hoogtepunt van mijn reis. Het stadion is een van de grootste en meest iconische ter wereld en biedt een ongeëvenaarde sfeer tijdens wedstrijden.

Doe een stadiontour

Zelfs als er geen wedstrijd is, kun je een rondleiding volgen door het stadion. Tijdens de tour leer je alles over de rijke geschiedenis van de club en krijg je een kijkje achter de schermen.

Woon een wedstrijd bij

Als je de kans hebt om een wedstrijd bij te wonen, grijp die dan met beide handen aan. De energie en passie van de fans zijn ongeëvenaard en maken dit tot een onvergetelijke ervaring.

– Boek tickets voor een voetbalwedstrijd hier

Benieuwd naar 14 tips van een lokale bewonder? Lees dan de blog en ontdek Buenos Aires!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen