Argentinie

de thuisbasis van de bruisende stad Buenos Aires en de indrukwekkende Iguazu-watervallen

Hoofdstad

Buenos Aires

Valuta 

Argentijnse peso

Taal 

Argentijns

Volkslied 

Himno Nacional Argentino

Voetbal is leven in Argentinie

In het uitgestrekte Zuid-Amerika heeft Argentinië een rijke geschiedenis die legendes en feiten samenbrengt. Het verhaal begint in 1516, toen de dappere ontdekkingsreiziger Juan Díaz de Solís de Río de la Plata ontdekte en de weg vrijmaakte voor Europese verkenning.

In de eeuwen daarna werd Argentinië een smeltkroes van culturen, waar inheemse tradities en Europese invloeden elkaar ontmoetten en samen iets unieks creëerden. In 1816 werd de onafhankelijkheid van Spanje uitgeroepen, met helden zoals José de San Martín die een belangrijke rol speelden. De 19e en 20e eeuw waren tijden van zowel politieke onrust als economische groei, en Buenos Aires bloeide op als een levendige stad. Tegenwoordig koestert Argentinië zijn rijke erfgoed en culturele diversiteit, terwijl het land vooruit blijft kijken en zich blijft ontwikkelen. Argentinië is een plek waar het verleden en de toekomst hand in hand gaan.

 
 
  
 
 


 
 

Alles over Argentinie

Van de levendige straten van Buenos Aires tot de prachtige landschappen van Patagonië, dit boeiende land heeft zoveel te bieden. Onze blogs nemen je mee op een reis door de rijke geschiedenis, diverse cultuur en indrukwekkende natuur van Argentinië. Wil je meer weten over de verborgen pareltjes en het dagelijks leven van de locals? Lees verder en laat je inspireren door de charme van Argentinië!

Wat klanten over ons zeggen

mees winter
mees winter
2023-10-13
Vrienden en ik hebben een trip naar Mexico geboekt. Omdat het een nieuwe cultuur en land voor ons was wilde wij meer weten over Cancun en hebben wij dit Ebook aangeschaft. Je krijgt gelijk mooi en breed beeld over Cancun en Isla Holbox. Het boek is leuk opgezet en overzichtelijk waardoor het prettig leest. Wanneer je vooraf of tijdens de reis meer over Cancun of Isla Holbox wilt weten is het Ebook zeker aan te raden!
Robbin Blonk
Robbin Blonk
2023-10-12
De Ebooks bevatten veel informatie en zijn een perfecte voorbereiding op een reis!
Guus v. A.
Guus v. A.
2023-10-11
erg uitgebreide informatie die heel makkelijk te vinden is in een duidelijke opzet. leuk zijn de eigen + andere persoonlijke ervaringen.

Handige reisartikelen

Ontdek meer over Argentinie!

Buenos Aires de bruisende hoofdstad van Argentinie

de stad van voetbal, tango, kunst en onvergetelijke nachtleven

De levendige studenten stad in Argentinie

Waar sport, kunst en natuur samenkomen aan de oevers van de Parana-rivier

Winkelwagen