5 parels die je niet mag missen in Mexico!

Inhoudsopgave

5 parels die je niet mag missen in Mexico!

Tijdens jouw trip kan en mag je deze kleine parels niet overslaan, er zijn namelijk verschillende kleine steden in Mexico. Die erg tof zijn om te bezoeken, en ook zeker het bezoeken waard zijn! Hieronder heb ik verschillende kleine stadjes benoemd, die je niet mag overslaan!

Izamal – Yucatan

Izamal is een stad met een historisch verleden, en ligt in het midden van het schiereiland Yucatan. De historische stad staat bekend als de “gele stad’’ vanwege het warm gekleurde gele centrum. Vroeger was Izamal een belangrijke stad voor de Maya’s, en was een van de grootste steden in het gebied. Later werd de stad bezet door de Spanjaarden, en werd Izamal een belangrijk centrum voor de katholieken in Mexico!  

Izamal staat dus ook vol met historische gebouwen, waaronder Convento de San Antonio de Padua, een groot geel kloosters dat is gebouwd op de ruïnes van de oude Maya-tempel. Kortom een unieke plek om te bezoeken!

Akumal – Quintana Roo

Akumal is een klein kustplaatsje gelegen aan de Caraïbische kust van het schiereiland Yucatan. Akumal is een bestemming waar jaarlijks veel duikers naartoe trekken, om de onderwaterwereld van Mexico op prachtige wijze te ontdekken.

Bovendien, is Akumal een rustige stad, met vriendelijke bewoners. Langs de kust zijn verschillende restaurantjes en barretjes te vinden, waar je kan genieten van de stranden.

Wist je dat Het woord ‘’Akumal’’ in de Maya-taal “Plaats van de schildpadden” betekent?


Uman – Yucatan

Uman is een klein stadje gelegen in het oosten van Mexico. Het kleine stadje staat bekend om haar rijke geschiedenis en historische gebouwen! Een van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden is de kathedraal, genaamd San Miguel Arcángel. Het San Miguel Arángel kathedraal is gebouwd door de Spanjaarden in de 16e eeuw.

Coba – Quintana Roo

Coba een van de vele oude Mayasteden in de deelstaat Quintana Roo. De stad was vroeger een belangrijk centrum voor de handel. Tot de dag van vandaag, zijn er veel historische overblijfselen te bezoeken in de Mayastad Coba. Coba is misschien minder bekent als de Mayastad Chichen Itza maar zeker ook de moeie waard om te bezoeken! Omdat het er vaak een stuk minder druk is.

Wist je dat Coba één van de grootse steden in het Maya-rijk was?

Chichen Itza – Yucatan

Eén van de vele Mayasteden en bovendien één van de zeven wereld wonderen. Chichen Itza is gelegden in het oosten van Mexico, in de deelstaat Yucatan. Een van de belangrijkste archeologische mayasteden, en bovendien een van de bekendste. Wel moet je de Mayastad bezocht hebben als je in Mexico op reis bent, het is namelijk een unieke ervaring!

Wist je dat Chichen Itza is uitgroepen door de UNESCO tot werelderfgoed?

Benieuwd naar meer weetjes over Mexico? Neem dan een kijkje in de shop!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen