De perfecte rondreis door Mexico

Inhoudsopgave

De perfecte rondreis door Mexico

Er valt veel te beleven in de deelstaten Yucatán, Campeche en Quintana Roo in Mexico. Er zijn verschillende unieke en prachtige steden, talloze cenotes, diverse Mayasteden en nog veel meer moois. Maar wat is nu de perfecte roadtrip over het schiereiland Yucatán in Mexico? Dat kom je hieronder te weten!

De reis in grote lijnen

Tijdens een reis is de afwisseling tussen heerlijk aan het strand liggen en de Mexicaanse cultuur proeven geweldig! De steden die ik aanbeveel hebben van alles wat, en elke stad is weer mooi en uniek op zijn eigen manier.Cancun – Quintana Roo

Het is verstandig om je reis te beginnen in de stad Cancún. Hier kun je namelijk makkelijk een auto huren. Een auto huren in Mexico kan in bepaalde steden moeilijker zijn dan in Cancún, wat het tot de perfecte bestemming maakt om je roadtrip te starten. In Cancún zelf kun je vele grote winkelcentra bezoeken, genieten van de kilometers lange stranden en het levendige nachtleven ervaren. Vanaf het drukke Cancún rijd je door naar de volgende bestemming.


Uitzicht op de hotel zone in Cancun


Isla Holbox – Quintana Roo

De tweede bestemming op de reis door Mexico is het eiland Isla Holbox. Isla Holbox is een eiland dat veel te bieden heeft. Zo kun je ontspannen op de parelwitte stranden, de prachtige natuur verkennen of langs de vele muurschilderingen fietsen/lopen. Op het eiland zelf zijn veel toeristen, wat leuk is, want binnen de kortste keren zul je contact hebben met iemand. En wie weet kun je samen je trip voortzetten. Als je enkele dagen hebt genoten van de natuur, de witte stranden en de gezellige eilandsfeer, is het tijd om je reis te vervolgen.


Een sfeervolle plek om te eten op het strand van Isla Holbox


Valladolid – Yucatan

Vanaf het eiland Isla Holbox reis je naar de typisch Mexicaanse stad Valladolid. Valladolid staat bekend om zijn kleurrijke centrum en de prachtige kathedraal midden in het centrum. Het centrum van de stad is echter niet erg groot; je kunt het volledige centrum in één dag al zien. Toch zijn er verschillende juweeltjes rondom Valladolid te bezoeken, dus zorg ervoor dat je deze ook zeker bekijkt! Vanuit het kleine Valladolid reis je verder naar de hoofdstad van de deelstaat Yucatán. 


De kerk in het centrum van Valladolid


Merida – Yucatan

Als je aankomt in de hoofdstad van de deelstaat Yucatán, is het verstandig om zo snel mogelijk de stad te gaan verkennen, want de stad is vrij groot. Net zoals de meeste Mexicaanse steden, heeft Mérida ook een unieke kathedraal in het centrum staan. Tegenover de kathedraal is een gezellig en sfeervol park te vinden. Dit is echter niet het enige park in Mérida; de stad barst namelijk van de grote en kleine parkjes. Persoonlijk vond ik Mérida een fantastische bestemming, omdat er zoveel te beleven is. Na enkele dagen is het tijd om Mérida achter je te laten en richting de kust te reizen.

Tip: Bezoek Mérida op een zondag, dan is het centrum namelijk autovrij!


Een van de vele kleurrijke parken in Merida


Campeche – Campeche

Campeche is een rustige stad die achter de historische stadsmuren ligt en mijn persoonlijke favoriet is! De stad, gelegen aan de kust, heeft verschillende bezienswaardigheden te bieden. Zo kun je fietsen of wandelen over de kilometerslange Malecón, of genieten van de gezelligheid in het centrum. Ook is het mogelijk om een groot winkelcentrum te bezoeken, genaamd Liverpool. Na een aantal dagen is het tijd om naar de volgende bestemming te vertrekken.

Tip: Bezoek ’s avonds de fonteinenshow naast de zee! Als je de exacte tijd wilt weten, is het verstandig om dit na te vragen bij je verblijf.


De kilometers lange malecon in Campeche


Chetumal – Quintana Roo

Een stad die voor velen minder bekend is, maar wel leuk om te bezoeken, omdat er aanzienlijk minder toeristen zijn dan in andere steden. Je loopt dus midden tussen de Mexicanen! Chetumal heeft, net als Campeche, een Malecón langs het water. Verder heb je er een lange winkelstraat, een Mayamuseum en is het mogelijk om de stad te verkennen tijdens een bustour! Vanaf deze stad vol Mexicanen kun je verder reizen naar een stad die gelegen is aan een kristalblauw meer!


De kilometers lange malecon in Chetumal


Bacalar – Quintana Roo

Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van het blauwe water, dan moet je zeker naar Bacalar afreizen! Bacalar is namelijk gelegen aan een groot blauw meer. Langs dit meer vind je verschillende restaurants en kun je vele watersportactiviteiten doen. Ook zijn er diverse andere activiteiten rondom Bacalar te beleven. Na enkele dagen is het tijd om de reis te vervolgen. Ik kan je alvast verklappen, dit is een waar paradijs als je van stranden houdt!

Tip: Bezoek Cocalitos, dit is een gezellig plekje waar je kunt genieten van het kristalblauwe water met een biertje in je hand.Tulum – Quintana Roo

Tulum is de stad met kilometerslange stranden en vele beachclubs, een waar paradijs als je van stranden houdt! In Tulum liggen de meeste bezienswaardigheden en activiteiten ver uit elkaar, dus het is handig om een fiets of een auto te huren. Als je genoten hebt van de stranden en beachclubs, is het tijd om door te reizen naar Playa del Carmen.

Tip: Bezoek Akumal, hier kun je de onderwaterwereld ontdekken!


De kristalblauwe zee in Tulum


Playa del Carmen – Quintana Roo

Een plek waar je doorheen reist als je van Tulum naar Cancún gaat, een kustplaats waar je kunt genieten van de stranden en het geweldige nachtleven! Ik ben zelf niet in Playa del Carmen geweest omdat ik te weinig tijd had, maar ik raad het iedereen aan om Playa del Carmen te bezoeken!


Cozumel of Cancun – Quintana Roo

Nadat je negen geweldige steden hebt bezocht, is de keuze aan jou: keer je terug naar het Amerikaanse Cancún of wil je nog enkele dagen genieten van de rust en de natuur op het eiland Cozumel?Bekijk nog meer informatie op Readyfortravelling.com of direct in de shop!


Ontdek meer avonturen

Winkelwagen