Tulum

De kustplaats die bekend staat om zijn parel witte stranden en beroemde maya tempel

 

Zon, strand en zee

De Maya’s stichtten de stad Tulum in de 13e eeuw aan de Caribische kust van Mexico. Het was een belangrijke handels- en culturele hub van de regio, waarvan de overblijfselen nog steeds zichtbaar zijn. Ondanks de Spaanse verovering bleef Tulum een van de laatste overgebleven Maya-steden. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden is de oude Maya-ruïnes, die zich bovenop een klif boven de Caribische Zee bevinden. Vanaf hier biedt het een prachtig uitzicht op de zee en de omgeving. Deze ruïnes behoren tot de best bewaarde voorbeelden van Maya-architectuur in Mexico en zijn een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de Maya-cultuur en geschiedenis. Naast de ruïnes, staat Tulum ook bekend om het prachtige witte zandstrand. Het heldere turquoise water en de mogelijkheid om te zwemmen met zeeschildpadden maken dit strand tot een waar paradijs. Er zijn ook verschillende activiteiten beschikbaar, zoals snorkelen, duiken en zeevissen.

 

 

 

 

 

Fitnessen op de Mexicaanse stranden 

Een gym naast het stralend witte strand en het heldere blauwe water van de Mexicaanse stranden, wie wil dat nu niet? De jungle gym in Tulum biedt de mogelijkheid om jouw droom uit te laten komen. Voor mij was het ieder geval een droom die uitkwam, ik zal iedereen mee willen geven die van fitnessen houdt, bezoek de jungle gym in Tulum!  Maar wat maakt de Jungle Gym in Tulum nu zo uniek in vergelijking met een normale gym?

Ontdek de unieke beleving 

De unieke beleving begint al bij het betreden van de Jungle Gym. De gym kun je namelijk alleen betreden via de parelwitte stranden, wat al een entree op zich is. Als je aankomt bij de Jungle Gym is het tijd om entree te gaan betalen. Als je betaald hebt kan je de houten tempel betreden. Alle materialen in de gym zijn gemaakt van hout, steen, touw of bamboe. Van dubbels van steen tot houten olympische stangen, bijna alles is gemaakt van natuurlijke producten. Wat een fantastische beleving geeft. Schoenen zijn niet nodig in de jungle gym, je mag namelijk zonder schoenen rondlopen in de gym. Wat een aanrader is, want er ligt alleen maar zand. 


De prijzenlijst van de jungle gym
 

De jungle gym is vrij prijzig, maar zeker de moeite waard om te bezoeken! Belangrijk om te weten is dat je bij het betalen van de entree alleen kan betalen met dollars en peso’s. 

  • Entreekosten (eenmalig): 500 peso
  • Entreekosten voor vijf sessies: 2000 peso 
  • Een Handdoek huren: 50 peso 

Tip: Neem een handdoek mee! Dit scheelt extra kosten. 

Relaxen op luxe wijze in Tulum

Tulum staat bekend als een dure kustplaats in Mexico. Als je wilt relaxen op luxe wijze is Tulum de perfect plaats! Zo kan je bij Naala Tulum genieten van verschillende zwembaden op het dak van het hotel en nog meer luxe. 

Waarom kiezen voor Naala Tulum? 

Naala Tulum ligt op een centrale plek in Tulum. Zo ben je binnen 10 minuten fietsen in het centrum en binnen 20 minuten fietsen bij het strand.  Het hotel zelf is ook zeker de moeite waard, het hotel heeft verschillende zwembaden op het dak van het hotel en heeft een prachtige binnen tuin. 

Kortom, als je wilt genieten van luxe zit je bij Naala Tulum op de juiste plek. 

Benieuwd naar nog meer Mexico?

Ontdek het levendige Cancun

Geniet van Amerikaanse sferen, een bruisend nachtleven en talloze grote winkelcentra

De stad gelegen aan een kristal blauw meer​

Een klein stadje voorledig omringt door kristal blauw water

Winkelwagen