Campeche

Een ommuurde binnenstad met kleurrijke huizen, gezellige pleinen en de Malécon boulevard

 

De piratenstad van Mexico 

Toen de Spaanse veroveraars Campeche stichtten in 1540, was het alleen maar een kleine havenstad. De stad groeide uit tot een belangrijk knooppunt voor handel tussen Europa, Azië en de Nieuwe Wereld. Om de stad te beschermen tegen aanvallen, werd er een enorme stadsmuur omheen gebouwd, die vandaag de dag nog steeds een van de meest indrukwekkende voorbeelden is van Spaanse architectuur in Mexico. Het is een belangrijk symbool voor de stad en een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Campeche. Het oude stadscentrum is opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed en hier kun je genieten van de prachtige koloniale architectuur. Je kunt hier ook een aantal historische gebouwen bezoeken, zoals het Palacio de la Merced, de kathedraal van Santa Iglesia Catedral Basílica Menor en de Casa de los Venados. Een bezoek aan deze stad is zeker de moeite waard, zodat je de kans krijgt om de schoonheid van deze koloniale stad te aanschouwen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Midden in het centrum goedkoop overnachten

Midden in het centrum goedkoop overnachten klinkt natuurlijk heerlijk! Bij Hotel Castelmar is dit mogelijk. Het hotel is authentiek en geeft je echt het Mexicaanse gevoel door alle felle kleuren. 

Waarom kiezen voor Hotel Castelmar? 

Wanneer je de deur van het hotel uitloopt, sta je direct in het gezellige en gekleurde centrum van Campeche. Een groot voordeel is dat alle bezienswaardigheden in Campeche op loop afstand zijn van het hotel. Daarnaast was het personeel verschrikkelijk vriendelijk en waren de kamers schoon! Ook was er goede wifi aanwezig. 

Kortom, een aanrader als je goedkoop in het centrum van Campeche wilt slapen!

 

Betoverende zonsondergangen: Ervaar de prachtige malecón van Campeche

Een betoverende zonsondergang kan een van de meest magische momenten zijn tijdens een reis. En als je op zoek bent naar een onvergetelijke plek om te genieten van deze natuurlijke pracht, zoek dan niet verder dan de kilometers lange malecón in Campeche!

De magie van de malecón

Een wandeling langs de kust de malecón is een boulevard die langs de kustlijn van Campeche loopt en een betoverend uitzicht op de Caribische Zee biedt. Met kilometers aan wandelpaden, bankjes en prachtige uitzichtpunten, is het de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Of je nu alleen bent, met vrienden of met familie. 

 

De perfecte setting voor zonsondergangen

Een spektakel van kleuren wat de malecón echt bijzonder maakt, is de ongeëvenaarde setting die het biedt voor zonsondergangen. Terwijl de zon langzaam ondergaat aan de horizon, verandert de lucht in een palet van warme tinten zoals goud, oranje en roze. De weerspiegeling van de kleuren in het kalme water van de zee creëert een adembenemend spektakel dat je nog lang zult herinneren.

 

Romantiek en ontspanning

Een Ideale Plek voor Stelletjes is de malecón, een romantische plek om samen van de zonsondergang te genieten. Terwijl de lucht in vuur en vlam staat, kun je hand in hand wandelen, genieten van de rustige sfeer en de magie van het moment delen. Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning, is de malecón ook een geweldige plek om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de serene omgeving.

 

Benieuwd naar nog meer Mexico? 

De hoofdstad van het schiereiland Yucatan

Zwerf rond door de kleurrijke straten van het centrum van Merida en bezoek de vele gezellige parken

De hoofdstad van de deelstaat Quintana Roo

Wandel langs de kilometers lange malecon en laat je verrassen door de hoofdstad van Quintana Roo

Handige reisartikelen

Winkelwagen