De sportstadions in Bakoe die je niet mag missen!

Inhoudsopgave

De sportstadions in Bakoe die je niet mag missen!

Bakoe een stad die leeft en ademt met sport. Het herbergt verschillende indrukwekkende stadions die een cruciale rol spelen in de sportcultuur van de stad en het land. Van voetbal tot atletiek, deze stadions hebben talloze spannende momenten gezien en bieden reizigers de kans om de sportieve grootsheid van Bakoe te ervaren. 

Bakoe Olympisch Stadion

Het Bakoe Olympisch Stadion, ook bekend als het Nationaal Stadion, is een van de meest opvallende sportfaciliteiten in de stad. Met een capaciteit van meer dan 68.000 toeschouwers is dit stadion het grootste in Azerbeidzjan en heeft het al talloze nationale en internationale sportevenementen gehost. Het stadion was de locatie voor de openings- en sluitingsceremonie van de Europese Spelen in 2015 en is de thuisbasis van het Azerbeidzjaans voetbalelftal. Voor sportliefhebbers is een bezoek aan dit indrukwekkende stadion een absolute must.

Tofiq Bahramov Stadion

Het Tofiq Bahramov Stadion, vernoemd naar de beroemde Azerbeidzjaanse voetbalscheidsrechter die bekendheid verwierf tijdens het WK voetbal in 1966, is een ander opmerkelijk voetbalstadion in Bakoe. Met een capaciteit van meer dan 31.000 zitplaatsen is dit stadion de thuisbasis van de voetbalclub FK Baku. Het heeft ook historische betekenis vanwege de rol van Tofiq Bahramov bij het toekennen van het beroemde “doelpunt zonder doelpunt” tijdens de WK-finale van 1966 tussen Engeland en West-Duitsland.

Heydar Aliyev Stadion

Het Heydar Aliyev Stadion, vernoemd naar de voormalige president van Azerbeidzjan, is een multifunctioneel stadion in Bakoe. Met een capaciteit van meer dan 29.000 toeschouwers is het een belangrijke locatie voor voetbal- en atletiekwedstrijden. Het stadion staat ook bekend om zijn moderniteit en architecturale pracht, met een opvallend ontwerp dat de aandacht trekt van voorbijgangers.

Baku Aquatics Centre

Niet alleen voor voetbalfans, Bakoe herbergt ook uitstekende faciliteiten voor watersporten. Het Baku Aquatics Centre is een state-of-the-art complex dat werd gebouwd voor de Europese Spelen in 2015. Het omvat een olympisch zwembad en een duikplank met torenhoge sprongen. Hier kunnen bezoekers genieten van zwemwedstrijden en duikshows van wereldklasse.

Benieuwd naar nog meer bezienswaardigheden in Bakoe? Neem dan een kijkje in de shop!

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen