Een verborgen juweel onthuld: De betovering van het Shkodër meer

Inhoudsopgave

Een verborgen juweel onthuld: De betovering van het Shkodër meer

Het Shkodër meer is het grootste meer van de Balkan. Het water ligt tussen Montenegro en Albanië, en het is omringd door ongerepte natuur, heuvels en bergen. Aan de zuidkant van het meer liggen meerdere kiezelstranden vanaf waar het mogelijk is om te zwemmen in het water. Ook zijn er langs het water genoeg manieren te vinden om het meer op een andere manier te ontdekken. Er worden kajaks verhuurd en het is ook mogelijk om op het meer te suppen. Daarnaast zijn er meerdere boottochten over het meer, wat een geweldige manier is om zowel het meer als de aangrenzende rivier te zien. Het is zeker aan te raden om een fiets te huren, en op deze manier rond het meer te fietsen. Op de fiets kan je van strand naar strand gaan en kan je ook een van de vele restaurants rond het meer bezoeken. 

Bezoek het Rozafa kasteel voor prachtig uitzicht 

Om een goed uitzicht te krijgen over de omgeving en het meer van Shkodër, is het Rozafa kasteel zeer aan te raden. Het kasteel is gebouwd op een rots langs de rivier de Bunë, de verbinding tussen het Shkodër meer en de Adriatische zee. Van het kasteel zijn alleen nog maar ruïnes over, maar het biedt een fantastisch uitzicht over het meer, de stad Shkodër, en het achterland. Het kasteel is te bereiken per fiets, wat meteen een mooie uitdaging voor de benen is. 

Shkodër een stad vol met karakter

Aan het meer grenst de stad Shkodër. Deze stad is een geweldige uitvalsbasis voor het ontdekken van de omgeving, maar de stad zelf is ook een bezienswaardigheid. De stad heeft een kleine, gezellige boulevard waar veel Albanese restaurantjes te vinden zijn. De stad is relatief rustig, maar zeker sfeervol. S ’avonds zitten de terrassen vol, en er zijn veel lokale specialiteiten te vinden. Een groot gedeelte van de bevolking van Albanië heeft een islamitische achtergrond, dus een bezienswaardigheid in de stad van Shkodër is de moskee, die midden in het centrum van de stad te vinden is. Ook deze stad is ideaal om met de fiets te ontdekken. 

Ben je op zoek naar nog meer bestemmingen met een prachtige natuur? Ontdek dan Mexico

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen