De adembenemende treinroute van Belgrado naar Bar

Inhoudsopgave

De adembenemende treinroute van Belgrado naar Bar

Een van de mooiste treinreizen van Europa kun je afleggen als je reist van Belgrado in Servië naar Bar in Montenegro. Deze treinreis van 476 kilometer duurt ongeveer elf uur lang, en is zeker een aanrader. De treinreis gaat van de hoofdstad van Servië naar de kustplaats Bar aan de Adriatische zee, maar het is ook mogelijk om eerder uit te stappen in de hoofdstad van Montenegro, Podgorica.De treinreis is ook gedurende de nacht af te leggen, maar het is aan te raden om de treinreis overdag te maken. De reis mag dan wel elf uur duren, maar dat betekent niet dat je je hoeft te vervelen tijdens de reis. 

 

Genieten van de prachtige omgeving vanuit de trein 

Gedurende de reis kan je genieten van de prachtige omgeving waar de trein doorheen rijdt. Vanuit de trein heb je uitzicht over bergachtige gebieden, kloven, rivieren en meren. Deze vergezichten zijn een belevenis van zichzelf. De trein gaat dus door onder andere een bergachtig gebied, waarbij het hoogste punt van de treinreis zich bevindt op een hoogte van 1032 meter. Tijdens de treinreis wisselen de landschappen. Zo heb je vanaf Podgorica bijvoorbeeld uitzicht over het meer van Shkodër en begint daarna een meer mediterrane omgeving. De uitzichten over de verschillende landschappen en de ongerepte natuur waar een groot gedeelte van de treinreis doorheen gaat, zorgen ervoor dat de verbinding zich met recht een van de mooiste treinreizen van Europa mag noemen.

Praktische informatie

De trein vertrekt vanaf het nieuwe treinstation ten zuiden van het centrum van Belgrado. Tickets moeten fysiek op het station geboekt worden, en het is niet onhandig om daar ook stoelreserveringen bij te boeken. Anders zou je eventueel het risico lopen dat er geen stoelen in de trein meer beschikbaar zijn, en dan zul je de reis zittend op de grond moeten doorbrengen. Het is ook mogelijk om deze treinreis met een interrailticket af te leggen, maar ook dan is het geen slecht idee om toch te zorgen voor stoelreserveringen.  De treinwagons kunnen redelijk gedateerd zijn, dus het ontbreken van bijvoorbeeld airconditioning is zeker een mogelijkheid. Ook is het mogelijk dat er geen restauratiewagon aanwezig is, dus het kan verstandig zijn om genoeg eten en drinken mee te nemen.


Meer prachtige treinreizen afleggen? Reis dan met de trein door Italie

Ontdek meer avonturen

Winkelwagen