Nederland

Nederland betovert bezoekers met zijn schilderachtige grachten, historische molens en levendige steden

Hoofdstad

Amsterdam

Valuta 

Euro

Taal 

Nederlands

Volkslied 

Het Wilhelmus

De opkomst van Nederland

Nederland kent een intrigerende geschiedenis die teruggaat tot de vroege Middeleeuwen, toen de Frankische stammen zich in dit gebied vestigden. Door de eeuwen heen heeft Nederland zich ontwikkeld en geëvolueerd, met de opkomst van handel als een belangrijke drijvende kracht achter zijn groei. Tijdens de late Middeleeuwen bloeide Nederland op als een centrum van handel in Europa, met steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht die belangrijke knooppunten werden voor internationale handel. De Gouden Eeuw markeerde het hoogtepunt van de Nederlandse macht en invloed, met een welvarende economie, bloeiende kunst en cultuur, en een wereldwijd handelsnetwerk dat de basis legde voor de moderne Nederlandse samenleving. Na deze periode van glorie en rijkdom, heeft Nederland verschillende historische uitdagingen doorstaan, waaronder oorlogen, politieke veranderingen en economische ups en downs. Desondanks heeft Nederland zich weten te herstellen en zich ontwikkeld tot een van de meest welvarende en geavanceerde landen ter wereld.Alles over Nederland

Het land van tulpen, molens en eindeloze fietspaden! Onze blogs onthullen de vele facetten van dit kleine maar veelzijdige land. Van historische steden tot schilderachtige landschappen, Nederland heeft voor elk wat wils. Ben je benieuwd naar de verborgen pareltjes, lokale lekkernijen en unieke tradities? Lees verder en ontdek samen met ons de charme van Nederland!

Wat klanten over ons zeggen

mees winter
mees winter
2023-10-13
Vrienden en ik hebben een trip naar Mexico geboekt. Omdat het een nieuwe cultuur en land voor ons was wilde wij meer weten over Cancun en hebben wij dit Ebook aangeschaft. Je krijgt gelijk mooi en breed beeld over Cancun en Isla Holbox. Het boek is leuk opgezet en overzichtelijk waardoor het prettig leest. Wanneer je vooraf of tijdens de reis meer over Cancun of Isla Holbox wilt weten is het Ebook zeker aan te raden!
Robbin Blonk
Robbin Blonk
2023-10-12
De Ebooks bevatten veel informatie en zijn een perfecte voorbereiding op een reis!
Guus v. A.
Guus v. A.
2023-10-11
erg uitgebreide informatie die heel makkelijk te vinden is in een duidelijke opzet. leuk zijn de eigen + andere persoonlijke ervaringen.

Handige reisartikelen

Ontdek meer over Nederland!

De hoofdstad van Nederland

Van fietsen langs de grachten tot het verkennen van wereldberoemde musea

Winkelwagen