Valletta

Rijk aan historie en omringd door hoge stadsmuren

 

De hoofdstad van Malta 

De stad Valletta is gelegen op een klein schiereiland in de Middellandse Zee, en werd gesticht in 1565 door de Orde van Sint-Jan van Jeruzalem. Deze militaire orde had een grote invloed op de geschiedenis van het eiland, en de stad werd gebouwd als een versterkte stad om de bezetting te beschermen. Valletta is vernoemd naar Jean Parisot de Valette, de laatste Grootmeester van de Orde van Sint-Jan. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur, waaronder kerkgebouwen, paleizen en forten. Er zijn ook veel musea die interessante informatie over de geschiedenis van Malta en de Orde van Sint-Jan geven. Er zijn ook veel parken en tuinen in Valletta, die de perfecte plek vormen om te ontspannen. Valletta heeft ook een rijke cultuur, met veel theaters, concertzalen, galeries en openluchtconcerten. Er zijn veel bars, cafés en restaurants in de stad, waar bezoekers kunnen genieten van de lokale specialiteiten. De stad heeft ook veel bezienswaardigheden, waaronder de hoofdstraat Strada Stretta, de haventunnel, de Upper Barrakka Gardens, het Grandmaster’s Palace en de stadsmuren. Valletta is een populaire toeristische bestemming, met veel hotels en guesthouses. Het is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur, die bezoekers veel te bieden heeft.

 

  

 

Dit mag je niet missen in Valletta!

Als hoofdstad van Malta heeft Valletta een rijke geschiedenis en cultuur die teruggaat tot de 16e eeuw. Met zijn fascinerende architectuur en historische monumenten, is het geen wonder dat Valletta een populaire bestemming is voor toeristen van over de hele wereld. Hier zijn enkele van de top bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Valletta, Malta.

 

St. John’s Co-Cathedral

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in Valletta is de St. John’s Co-Cathedral. Het is een prachtige kerk met een rijkversierd interieur en indrukwekkende schilderijen van beroemde kunstenaars zoals Caravaggio. Binnen in de kerk is er ook een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de kerk en het christendom op Malta.

 

Fort St. Elmo

Fort St. Elmo is een historisch fort dat dateert uit de 16e eeuw en diende als een belangrijke verdedigingslinie voor de stad. Het fort is prachtig gerestaureerd en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over de geschiedenis van Malta en de rol die het fort speelde in de verdediging van de stad.

Upper Barrakka Gardens

De Upper Barrakka Gardens bieden een adembenemend uitzicht op de Grand Harbour en de omliggende gebieden. Dit park is de perfecte plek om te ontspannen na een lange dag van sightseeing en te genieten van het prachtige uitzicht. Er is ook een kleine cafetaria waar je een hapje kunt eten terwijl je geniet van het uitzicht.

 

De Grote Haven

De Grand Harbour is een van de belangrijkste havens van Malta en is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de economie en de cultuur van de stad. Er zijn verschillende manieren om de haven te verkennen, waaronder boottochten en wandelingen langs de kust. Een bezoek aan de haven is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Malta.

Casa Rocca Piccola

Casa Rocca Piccola is een prachtig gerestaureerd herenhuis dat dateert uit de 16e eeuw en is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Valletta. Het herenhuis heeft een prachtig interieur en biedt bezoekers de mogelijkheid om meer te leren over het leven van de Maltese adel in de 16e eeuw.

 

National Museum of Archaeology

Het National Museum of Archaeology is een van de meest interessante musea in Valletta en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Malta. Het museum heeft een uitgebreide collectie archeologische artefacten die teruggaan tot de prehistorie, evenals exposities over de Fenicische, Romeinse en middeleeuwse geschiedenis van Malta.

Handige reisartikelen

Benieuwd naar nog meer Malta?

De stad bekent van Game of Thrones

Beleef het middeleeuwse karakter terwel je dwaalt door de rustige straten van Mdina

Het kleine kleurijke vissersdorpje

Laat je verassen door een explosie van kleur terwel je wandelt door de haven!

Winkelwagen