Mdina

De silent city van Malta

 

De stad op een bergtop

Mdina werd door de Arabieren gesticht in de 8e eeuw en staat bekend als de ‘Silent City’ vanwege de rust die er heerst. Op een heuveltop gebouwd, biedt het een adembenemend uitzicht over het hele eiland. In Mdina vind je verschillende bezienswaardigheden. Zo is er de Sint-Paulus kathedraal, die in de 17e eeuw werd gebouwd en die versierd is met prachtige fresco’s. Er is ook het Palazzo Falson, een 15e-eeuws paleis dat ingericht is met antieke meubels en kunstwerken uit de 17e en 18e eeuw. Mdina is ook populair bij toeristen, vanwege de vele restaurants, cafés en winkels die er te vinden zijn. Er zijn ook veel musea, waaronder het Natural History Museum en het Toy Museum, en kunstenaars die hun werk tentoonstellen. Een bezoek aan Mdina is een waar feest voor de zintuigen.

 

 

 

 

 

 

  

 

Verken de iconische filmlocaties in Mdina

Mdina, gelegen op een heuvel in het midden van Malta, is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en architectuur die teruggaat tot de oudheid. Maar wist je dat Mdina ook een iconische filmlocatie is? Als fan van de populaire tv-serie Game of Thrones, kun je de echte filmlocaties van de show verkennen en jezelf onderdompelen in de wereld van Westeros. In deze blog gaan we dieper in op de Mdina Game of Thrones-tour en waarom dit een must-see is voor elke Game of Thrones-fan.

 

De Mdina Game of Thrones-tour

De Mdina Game of Thrones-tour neemt je mee op een reis door de stad, waar je de filmlocaties kunt verkennen die zijn gebruikt in de populaire tv-serie. Je bezoekt locaties zoals King’s Landing Gate, Littlefinger’s Brothel en de plek waar Ned Stark werd onthoofd. Deze tour is een geweldige manier om de wereld van Game of Thrones tot leven te brengen en de prachtige stad Mdina te verkennen.

 

Mdina in Game of Thrones

In Game of Thrones is Mdina gebruikt als de filmlocatie voor King’s Landing, de hoofdstad van de Zeven Koninkrijken. De middeleeuwse architectuur en de smalle straatjes van Mdina waren perfect voor de filmopnames van de show. De stad diende als de filmlocatie voor enkele van de meest iconische scènes uit de show, waaronder de onthoofding van Ned Stark.

De King’s Landing-poort in de show was de poort van Mdina. Littlefinger’s Brothel was een van de vele gebouwen die in de stad werden gefilmd. Andere locaties die werden gebruikt in de show zijn de St. Dominic’s Convent, de Santa Marija Magdalena-kapel en de Mesquita-pleinen.

Handige reisartikelen

Benieuwd naar nog meer Malta? 

De hoofdstad van Malta

Proef de sfeer terwel je wandelt langs de historische stadsmuren van Valletta

Het kleine kleurijke vissersdorpje

Laat je verassen door een explosie van kleur terwel je wandelt door de haven in Marsaxlokk

Winkelwagen